Lokale heffingen (belastingen)

 

Al jarenlang is er bekend bij het college dat de heffingen van de lokale lasten te hoog zijn, specifiek op de afvalstoffenheffing heeft men een te hoge financiële aanslag opgelegd. De daadwerkelijke kosten en opbrengsten zijn oncontroleerbaar door “ belangenverstrengeling”. Als Liberaal053 pleiten wij voor een transparante financiële verantwoording, welke stortkosten betaald Twente Milieu aan Twence? Welke fluctuaties hebben hier op plaatsgevonden in de afgelopen vijf jaar en welke kosten zijn er begroot voor de komende vijf jaar!

Het grondbeleid is een erfenis uit het verleden, die niet voortvarend wordt aangepakt. Er is nog teveel bedrijfsgrond in de boeken en de provincie heeft nu een opdracht gegeven om 40 ha hiervan af te waarderen.
De kosten die hieraan gekoppeld zijn betreft ongeveer 60 mln. Euro, ook deze zijn niet in de meerjarenbegroting opgenomen. Deze financiële strop zal de stad en haar inwoners de komende jaren voor een behoorlijke opgave stellen.

Van een gemeente mag verwacht worden dat men de directe kosten die gemoeid zijn met dienstverlening door de gemeente, doorbelast worden aan de gebruikers; denk aan vergunningen, rijbewijzen etc.
Met hondenbelasting wordt er teveel gedeclareerd door de gemeente op jaarbasis 900.000 euro. Wij vinden dit onacceptabel en pleiten voor een verlaging van de hondenbelasting of zonodig het afschaffen ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.