Liberaal053 #3 Therèse Bouwman

Liberaal053 #3

Nu veel zaken vanuit Den Haag bij de lokale ​gemeenten zijn komen te liggen is uw stem als inwoner ​belang​​rijker​ ​dan ooit​!​
De lokale politiek bepaalt daardoor​ ​​veel meer hoe ons ​dagelijks ​leven als inwoners van de gemeente Enschede eruit ziet of kan zien.
De manier waarop de huidige politiek ​zichzelf laat zien is ver verwijdert van wat bewoners nodig hebben of zouden mogen verwachten van hun volksvertegenwoordigers. Ik ben van mening dat dat veel beter kan en ook moet en daarom heb ik, Therèse Bouwman, mij verkiesbaar gesteld als kandidaat voor Liberaal053.

Vanaf de zijlijn roepen of via sociale media zeggen wat er​ niet deugt is vandaag de dag gemakkelijk geworden. Toch levert dit niet op dat mensen zich gezien of gehoord voelen en dat is een belangrijke factor wanneer je met elkaar een prettige samenleving wilt hebben. Communicatie tussen bewoners en gemeente vormt hierin een hele belangrijke factor, dat zal iedereen met me eens zijn maar toch is de praktijk anders.
Mensen willen graag meedenken met hun stad maar wil de stad dat ook met hen? Dit soort gevoelens maakt het voor de bewoners niet aantrekkelijk om ‘mee te doen’ en dat kan toch niet de bedoeling zijn!​

In de afgelopen jaren heb ik meegewerkt / een bijdrage geleverd aan verschillende projecten. Daardoor heb ik veel contact met bewoners gekregen, soms ​stadsbreed maar vaker ​nog ​in de wijk of buurt waar ik woon. ​Ook via bewonerscommissie (huurdersbelangen) ​ben ​ik ​betrokken in mijn buurt en ​krijg ​uit de praktijk​ mee waar mensen problemen ervaren in contact met de gemeente en de lokale politiek. De ervaring leert dat de gemeente weinig oog heeft voor wat bewoners ​zelf ​willen/ nodig hebben. ​Wanneer de gemeente zijn bewoners al inspraak geeft wordt er in de praktijk weinig tot niets gedaan met de​ verkregen ​adviezen ​en/​of wensen. ​Dat creëert wantrouwen en geeft de inwoners geen vertrouwen in hun bestuurders. ​

​Persoonlijk vind ik dat de communicatie tussen gemeente en bewoners veel beter kan en moet.​ Bestuurders kunnen en moeten in hun besluiten meer draagkracht vanuit de samenleving tonen.​ Ook hecht ik groot belang aan een gezonde financiële​,​ gemeentelijk​,​ huishou​d​​boekje​. Eentje die helder en transparant inzichtelijk is zodat er goed overzicht is hoe/ waar geld aan besteed wordt. Hierin zou de stem van de bewoners van onze stad moeten weerklinken en dat gebeurt niet of veel te weinig.​ Wat brengt de toekomst voor Enschede nu zoveel verdeeldheid heerst? Welke kant gaan we op?
Reden genoeg om toch écht te willen en vooral te kunnen beïnvloeden en daarom heb ik mij kandidaat gesteld voor Liberaal053!

Een gemeente die er voor zijn bewoners is, waar je graag woont, werkt en leeft dat is mijn uitgangspunt, waarbij uw stem telt!

​Hartelijke groet, Therèse Bouwman ​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.