Mijn bijdrage tav inzameling plastic

Op maandag 17 juni 2013 was de bespreking van het Raadsvoorstel m.b.t. het huis aan huis inzameling van Plastic.

Hierbij mijn bijdrage.

Dank u wel voorzitter,
Allereerst wil ik de ambtenaren Jos, Mirian, en Henk-Jan heel hartelijk bedanken voor de snelle en heldere antwoorden op de technische vragen die ik de afgelopen maanden heb gesteld.

Daarom is mijn vraag aan de wethouder, hoeveel extra mensen denkt u hiervoor uit de bestanden te halen en weer een kans te geven?

Volgens ons is de aparte inzameling van KVM nog steeds een onderdeel van de beleidsvisie afval, die geïmplementeerd wordt. De koppeling met de inzamelfrequentie van de grijze container begrijpen wij en met mij meerdere fracties niet. Dit hebben wij ook altijd duidelijk aangegeven in de verschillende technische sessies die wij hebben gehad. O.a. die van 15 oktober 2012, leest u het verslag er nog maar eens op na.

Plastic Heroes
plastic heroes

De kosten voor de inzameling van KVM kunnen gedekt worden uit de egalisatiereserve afvalstoffen, aangezien we hier al enkele jaren voor sparen. En tegenwoordig levert de inzameling van plastic ook nog geld op. Net zoals papier, want sinds de verstrekking van de container heeft dit geleid tot 20% meer opbrengst, waarvan we overigens hebben afgesproken dat dit terug zou vloeien naar de wijken en verenigingen!

Rest mij nog een kleine opmerking te maken over het voorstel, waarin gevraagd wordt om een bedrag van 65.000 euro voor de communicatie. Bij de vaststelling van de afvalbeleidsvisie ‘Laat grondstof geen afval zijn’ in nov. 2011 hebben wij bij beslispunt 2 ook ingestemd met ” de onttrekking van 250.000 euro uit de egalisatiereserve afvalstoffenheffing voor de financiële dekking van een communicatie campagne bij die visie” dus het voorstel om nogmaals veel geld voor communicatie beschikbaar te stellen kunnen wij niet steunen en zullen daarvoor met een amendement/motie komen.

Tot zover mijn bijdrage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.